Michael og Victoria bød velkommen
og efter boller og morgensang (Noget om helte)  fortalte de kort og forståeligt om permakultur og om deres åbne nysgerrige planer om udvikling af jordbruget og dets forhåbentlige fremtidige fællesskab-ende rolle i det lokale.

Udstilling af bøger, der har inspireret - og kan inspirere andre. 
Se mere om bedriften og tankerne bag.
Til højre DN Roskildes og Roskilde kommunes fælles udgivelse, den nye version af det illustrerede og kommenterede landkort "Naturperler i Roskilde kommune".
 

Gammel læplantning med dejligt meget dødt ved til svampe og leddyr, og levende spiselig skovbund til større dyr og mennesker.
Skvalderkål og ramsløg var oppe, men endnu små. Der kommer sikkert også meget andet efterhånden.  

Typisk midtsjællandsk landbohave anno 2022.
Med flag på stangen, gamle krogede frugttræer (godt for små leddyr og de fugle, der spiser dem), trampolin, god gammel lavbevokset hæk - og ny bede på vej.  


"Hindbærsnirkler" i haven (ikke at forveksle med hindbærsnitter i maven - de kommer først senere).
  I permakultur leger man med former og sammensætninger, der både understøtter produktion, natur og glæde - på måder, der så godt som muligt vedligeholder sig selv. 

Familien står i den kommende skovhave med nyplantet læhegn i baggrunden og fortæller om hvordan den bliver:  Mange forskellige arter af træer og buske. Noget blomstrende noget frugtbærende, noget tæt, noget højt, noget stedsegrønt, noget hjemmehørende, ..... 

Pløje- og gravefri urtebede anlagt ovenpå den græsbevoksede mark. -  Nederst pap (uden plastrester), så økologisk hestemøg, flis og fladekompost (fra Solum) - så kan man dyrke. Til venstre tidlige kartofler under fiberdug. Måske varmt nok.

Efter 'Indian Feast's lækre vegetariske gourmetfrokost går et hold ned og giver kvikgræsset kvalificeret modstand.
  DNs udsendte medarbejder skulle desværre noget andet på det tidspunkt.